XA3V1797fTë prekësh ëndrrën e gjithkujt: “Të krijosh një biznes të suksesshëm” përmes një intuite të veçantë, inisiativës mbresëlënëse dhe me largpamësinë për të krijuar frutet e ardhshme.
Të krijosh kështu, hap pas hapi, një perandori të konsoliduar tashmë me emrin “Hysenbelliu Group”.

Biznesi duhet të jetë më shumë instikt, nuhatje. Ndonjëherë vendimet duken të çuditshme, ndoshta edhe pak të çmendura, por në fund, risku sjell edhe suksesin. Duke pasur parasysh këtë kosto, kam nisur punën për të ngritur “Hysenbelliu Group”, duke e shndërruar nga një biznes të vogël në një kompani me një portofol biznesesh të ndryshme, që sot, duke lënë modestinë mënjanë, mund të themi se janë lider në treg.

Të bësh biznes në Shqipëri nuk është e thjeshtë dhe kjo ka kërkuar që nuhatja të jetë më e fortë dhe risku, pse jo, edhe më i madh. Frika për dështim zvogëlohet kur rritja vjen gradualisht, ashtu siç ka ardhur për grupin që unë drejtoj.

Sot “Hysenbelliu Group” nuk gjendet këtu ku është thjesht si një rastësi e fatit, por si produkt i një pune të palodhur dhe mësimeve të nxjerra rrugës. Pjesë e “Hysenbelliu Group” janë disa kompani që operojnë në sektorë të ndryshëm, duke filluar që nga industria e pijeve e deri te media e shkruar, ajo elektronike, hoteleri-turizëm apo sektori i ndërtimit. Të gjitha janë ndërtuar me një vizion të qartë për misionin që do të kenë, si dhe me strategji të mirëmenduar për zhvillimin dhe arritjen e objektivave. Vizioni i secilës prej këtyre kompanive me zë në vend, integrohet në një të përbashkët me “Hysenbelliu Group”, i cili ka në qendër të tij konsumatorin dhe idenë fikse se në gjithçka që është bërë deri më sot, ka vend për përmirësim. Kjo është edhe pika jonë e fortë.

Ne besojmë se pjesën më të madhe të energjive duhet ta investojmë tek ato që kemi ndërtuar, duke i përmirësuar dhe njehsuar me cilësinë që tregu kërkon. Ne kërkojmë më të mirën, cilësinë dhe performancën më të realizuar me standardet më të larta të kohës moderne. Por, mes gjithë kësaj, lëmë vend edhe për risitë. Jemi të fokusuar në mënyrë konstante në sektorë kyç, që janë të integruar me njëri-tjetrin, ku bashkimi i secilës hallkë duhet të na japë në fund si produkt një zinxhir funksional për tregun.

Në vizionin tonë, e nesërmja nuk është një ditë tjetër mbijetese në treg, por një mundësi më shumë për t’u rritur, zhvilluar dhe për t’i dhënë hov ideve që i shërbejnë jetës së komunitetit, jetës së çdo shqiptari.

Irfan HYSENBELLIU

Print